Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Εγκύκλιος Συλλόγου 13 - Αγωνιστικές προτάσεις

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε πως την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, στο Ειδικό Σχολείο Άργους, λόγω μη απαρτίας της 'Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1Ο : «Διαμόρφωση αγωνιστικής πρότασης»
Αναφορικά με τη διαμόρφωση πρότασης για τις μορφές κινητοποίησης που θα προταθεί στην Oλομέλεια των Προέδρων των Συλλόγων της χώρας, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα Γενική Απεργία αφού προηγηθούν δράσεις όπως ενημέρωση γονέων με επιστολές για την εκπαιδευτική πραγματικότητα, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια, δίωρες στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε απογευματινές ώρες.


ΘΕΜΑ 20: «Αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων – Μετακινήσεις Νηπιαγωγών»
Σχετικά με τις μετακινήσεις νηπιαγωγών που πραγματοποιήθηκαν και την επακόλουθη αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων στο νομό μας, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να καταγγείλει την πολιτική επιλογή του Υπουργείου Παιδείας αναστολής λειτουργίας και συγχώνευσης σχολικών μονάδων, των μετακινήσεων εκπαιδευτικών, η οποία είναι απόρροια της έλλειψης πιστώσεων αναπληρωτών.
Η αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων καθώς και η μη κάλυψη των κενών δασκάλων αλλά και ειδικοτήτων στα Δημοτικά του Νομού μας οδηγούν στην απαξίωση και υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, η οποία δεν πρέπει να μείνει χωρίς αγωνιστική απάντηση από το σύνολο των συναδέλφων άμεσα.


ΘΕΜΑ 3Ο : «Χορηγοί αγροτικών προϊόντων»
Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να καταδικάσει τις πρακτικές χορηγιών αγροτικών προϊόντων τριτοκοσμικής παραγωγής (μπανάνα) σε σχολεία και καλεί τους συναδέλφους να μην ενδίδουν σε τέτοιου είδους ‘’ προσφορές’’.


ΘΕΜΑ 4ο : « Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη εκπαιδευτικού».
Το Δ.Σ. καταγγέλλει, τη δίωξη του Α. Γιαννόπουλου συναδέλφου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας ο οποίος διώκεται για τη συνδικαλιστική του δράση.


ΘΕΜΑ 5Ο : «Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των αγροτών του νομού».
Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα, σε ένδειξη συμπαράστασης των εκπαιδευτικών, να παραβρεθεί μέλος του Δ.Σ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών του νομού μας.



                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                           Ο Γ. Γραμματέας

Ντέμος Αντώνης                Καραμάνος Θεοδόσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly