Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Καταργούνται 1.157 οργανικές θέσεις

Από το υπουργείο Οικονομικών αρχίζει η προσπάθεια σταδιακής συρρίκνωσης του Δημοσίου μέσα από την κατάργηση κενών οργανικών θέσεων.
 
Οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης υπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση με την οποία ορίζεται ότι από τις 2.307 κενές θέσεις δημοσίου δικαίου που προκύπτουν με βάση το οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, θα πρέπει να διατηρηθούν μόνο οι 1.150 και οι υπόλοιπες 1.157 να καταργηθούν. Οι περισσότερες από τις κενές θέσεις που καταργούνται και συγκεκριμένα 836 θέσεις αφορούν υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Ακολουθούν 267 θέσεις για υπαλλήλους ΔΕ, 53 θέσεις ΤΕ και μια θέση για υπάλληλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
 
Συνολικά καταργούνται 1.157 κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου οι οποίες υπερβαίνουν το 60%, όπως αναλυτικά προσδιορίζονται ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων στο υπουργείο. Με την ίδια απόφαση, κατόπιν ειδικής εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, διατηρούνται 1.150 οργανικές θέσεις στο υπουργείο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly