Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Παιδιά "εσώκλειστα" στα σπίτια

Τι εναλλακτικές διεξόδους παιχνιδιού έχει ένα παιδί που του απαγορεύεται να βγει στη γειτονιά, επειδή οι γονείς του φοβούνται; Τηλεόραση και παιχνίδια στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τι είναι λογικό να συμβεί λόγω του παρατεταμένου αυτού εγκλεισμού; Από τη μία, εθισμός στο Ιντερνετ και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και παράλληλα ό,τι άλλο συνεπάγεται η υπερβολική έκθεση νεαρών μυαλών στην τηλεόραση.
Τα παραπάνω είναι μερικά από τα συμπεράσματα έρευνας που διενήργησε το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην περιοχή που εκτείνεται από τον Σταθμό Λαρίσης έως την πλατεία Βικτωρίας και από την πλατεία Καραϊσκάκη έως την πλατεία Αττικής, με τη συνδρομή 25 φοιτητών και
φοιτητριών από το ΤΕΙ Κοινωνικής Εργασίας Αθηνών και τα Τμήματα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ Απριλίου - Ιουλίου 2012 σε 169 άτομα. Τα 82 ήταν Ελληνες και οι υπόλοιποι προέρχονταν από Αλβανία (27%), Ρουμανία - Βουλγαρία (11%) και μεμονωμένοι από Αφγανιστάν, Συρία, Μολδαβία, Αίγυπτο, Μπανγκλαντές, Πακιστάν, Γκάνα, Ιράν, Ουκρανία, Σενεγάλη. Παράλληλα, άλλα 30 άτομα συμμετείχαν σε τρεις ομάδες με συγκεκριμένο θέμα συζήτησης.
Ελεύθεροι χώροι μαζί με περισσότερες εξωσχολικές εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες αναδεικνύονται στο υπ’ αριθμόν 1 αίτημα όλων των γονέων, Ελλήνων και ξένων. Και οι δύο κατηγορίες ανησυχούν γιατί λόγω κρίσης δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά φροντιστήριο, το οποίο θεωρούν απαραίτητο. Για εκείνους που δεν μπορούν, το βάρος της μελέτης επωμίζεται η μητέρα.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly