Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Διανομή φρούτων στα σχολεία της Αργολίδας

Όπως ενημερωθήκαμε, τις ημερομηνίες 01/04/2013, 02/04/2013 και 03/04/2013 θα πραγματοποιηθεί η παράδοση φρούτων και φρουτοσαλάτας στα σχολεία της Αργολίδας.

Για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις, εφιστούμε την προσοχή των συναδέλφων στα εξής:
 
1. Κάθε μαθητής θα παραλάβει τρεις κασετίνες με 31 συνολικά τεμάχια, φρούτα και φρουτοσαλάτες.

2.Η ενημέρωση των υπευθύνων των σχολείων για την παράδοση των προϊόντων πρέπει να γίνεται από την ανάδοχο εταιρεία «ΣΠΑΝΟΣ ΑΒΕΕΤ» τουλάχιστον δύο μέρες νωρίτερα της παράδοσης, επί αποδείξει. (fax ή e-mail).

3. Οι κασετίνες με τα φρούτα πρέπει να τοποθετούνται σε καθορισμένους χώρους τους οποίους υποδεικνύουν οι υπεύθυνοι των σχολείων για το πρόγραμμα.

4. Τα προϊόντα πρέπει να διακινούνται με αυτοκίνητα-ψυγεία έως την τελική παράδοση αυτών στα σχολεία, για τη διασφάλιση της ποιότητας και της υγιεινής των παραδιδόμενων προϊόντων.

5. Οι κασετίνες με τα φρούτα πρέπει να παραδίδονται κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του σχολείου, ενώ σε περίπτωση που παραδοθούν αργότερα, ο Δ/ντής του σχολείου πρέπει να αρνηθεί την παραλαβή. Η παράδοση των προϊόντων στα σχολεία κατά την ημέρα Παρασκευή θα γίνεται το αργότερο μέχρι τις 10.00 π.μ.

6. Η παράδοση των προϊόντων στα σχολεία της ηπειρωτικής χώρας θα γίνεται εντός 24 ωρών από την έξοδο των προϊόντων από το συσκευαστήριο και στη νησιωτική χώρα εντός τριών (3) ημερών. Ο Δ/ντής του σχολείου οφείλει να ελέγχει το χρόνο παράδοσης ώστε να μην υπερβαίνει τον ανωτέρω χρόνο, ελέγχοντας συγχρόνως και το συνοδευτικό δελτίο αποστολής.

7. Τα προϊόντα, κατά την παράδοση, πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Δ/ντής του σχολείου πρέπει να αρνηθεί την παραλαβή και να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της οικείας Περιφερειακής Ενότητας καθώς και με το ΥΠΑΑΤ στα παρακάτω τηλέφωνα : κ. Φουλίδη 210 212 4208, κ. Μακρή 210 2124209, κ. Χησιμέλλη 210 212 4207.

8. Μετά την παραλαβή των κασετινών με τα προϊόντα, ο Δ/ντής του σχολείου πρέπει να παραδώσει στο μεταφορέα δύο (2) αντίγραφα πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής, υπογεγραμμένα και σφραγισμένα από τον εκπρόσωπο του σχολείου και δύο (2 ) αντίγραφα δελτίου παραλαβής και διανομής του προϊόντος. Προσοχή πρέπει να δοθεί από το Δ/ντή στην αναγραφή της ορθής ημερομηνίας, κατά την υπογραφή και σφράγιση του Πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής καθώς και του δελτίου παραλαβής.

9. Οι κασετίνες, μετά την παραλαβή τους, πρέπει να διανέμονται αυθημερόν στους μαθητές, ή το αργότερο την επόμενη ημερολογιακή ημέρα. Σημειώνεται ότι, τα φρούτα είναι ευπαθή προϊόντα.

10. Κάθε σχολείο θα παραλάβει μία (1) αφίσα σχετικά με το σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία. Η αποστολή της αφίσας στα σχολεία πραγματοποιείται το αργότερο κατά την έναρξη της περιόδου διανομής των προϊόντων.

11. Κάθε μαθητής θα παραλάβει επιπλέον, μέχρι το Μάιο 2013, ένα (1) σελιδοδείκτη και μία (1) πάνινη τσάντα.

12. Οι αφίσες και οι σελιδοδείκτες θα παραδοθούν στα σχολεία μέσω των ΕΛΤΑ . Τέλος σημειώνεται ότι, όλα τα νωπά φρούτα (μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια) είναι προϊόντα ολοκληρωμένης διαχείρισης και διαθέτουν πιστοποιητικό AGRO-2 ή GLOBAL GAP καθώς και ότι, όλα τα νωπά φρούτα και οι πρώτες ύλες της φρουτοσαλάτας έχουν ελεγχθεί ποιοτικά από υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η μονάδα τυποποίησης των φρούτων διαθέτει πιστοποιητικό ISO : 22000 και ISO : 9001.
Πηγή

Δείτε εδώ την υπουργική απόφαση για την προώθηση κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία,
και εδώ τις συμπληρωματικές οδηγίες για την παραλαβή των φρούτων στα σχολεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly