Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Το υπουργείο Παιδείας για τους επίορκους εκπαιδευτικούς

«Στηρίζω απόλυτα την προσπάθεια του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκη. Δεν τη στηρίζω θεωρητικά ή μόνο πολιτικά αλλά και έμπρακτα γιατί πιστεύω ότι παρά τις αδυναμίες του νομοθετικού πλαισίου που ισχύει σήμερα, δεν έχουμε ανάγκη καμία Τρόικα να μας υποδείξει ότι πρέπει ν΄απαλλαγούμε από τους επίορκους, κοπανατζήδες, ανεπαρκείς δημοσίους υπαλλήλους».


Την παραπάνω δήλωση έκανε ο υφυπουργός παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου Ερωτηθείς ο κ. Θ. Π. Παπαθεοδώρου να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις πιέσεις για απομάκρυνση των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, άρα και εκπαιδευτικών και υπογράμμισε τα εξης:


Α.Αντίθετα πιστεύω ότι ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να είναι πρότυπο δημοσίου λειτουργού. Όπου οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, κατά το παρελθόν, ολιγώρησαν, αδράνησαν ή απλά καθυστέρησαν στον έλεγχο πειθαρχικών παραπτωμάτων, το διάστημα αυτό εργαζόμαστε συστηματικά ώστε με συναίσθηση της ευθύνης που έχουμε αλλά και με σεβασμό στην αρχή της νομιμότητας, να προωθήσουμε ταχύτατα την εκκαθάριση των υποθέσεων που λίμναζαν τόσα χρόνια.


Β.Επομένως, η στήριξή μου στο συνάδελφο και φίλο Αντ. Μανιτάκη εκφράζεται ενεργά μέσα από την ουσιαστική υιοθέτηση των βασικών προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης ενώ η συνεργασία μας στην υπόθεση της διοικητικής μεταρρύθμισης είναι πάρα πολύ στενή και αποτελεσματική.


Πηγή: www.esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly