Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ενημερωτικό για συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Αργολίδας, της αιρετού Δουράνου Κατερίνας


Θέμα 1ο : «Συνεδρίαση Π.Υ.Σ.Π.Ε»
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,
Στις 22/04/13 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ για τα παρακάτω θέματα:

Α) Αίτηση εκπαιδευτικού: Αφορά σε αίτημα εκπαιδευτικού προς το ΠΥΣΠΕ. Η απόφαση για την οποία θα ενημερωθεί η εκπαιδευτικός με υπηρεσιακό έγγραφο, λήφθηκε κατά πλειοψηφία.
Β) Παράταση απόσπασης: Παρατάθηκε μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς η απόσπαση της εκπαιδευτικού ΠΕ60 Ντάκουλα Σ. στο Νηπ/γείο Αχλαδόκαμπου.
Γ) Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών: Αναγνωρίστηκε η συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της εκπαιδευτικού ΠΕ70 Παγούνη Β.

Θέμα 2Ο : «Αναγνώριση προϋπηρεσίας στην Ιδιωτική Εκπαίδευση»

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Φ.361.4/39982/Δ1/22-03-13 εγκύκλιό του Υ.ΠΑΙ.ΘΑ. σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, ύστερα από ερωτήματα που απηύθυνε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η προϋπηρεσία εκπαιδευτικών - μονίμων και αναπληρωτών- που εργάστηκαν στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, πριν την πρόσληψή τους στο Δημόσιο, δεν μπορεί να αναγνωριστεί από 1-1-2011 μετά την εφαρμογή του Ν.4024/2011.

Σε εφαρμογή της ανωτέρας εγκυκλίου το ΠΥΣΠΕ προχώρησε σε ανάλογες ενέργειες όπως φαίνεται και από τα ενημερωτικά που έχουν σταλεί.

Μετά από τις αντιδράσεις των Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. αλλά και των θιγόμενων συναδέλφων για την εγκύκλιο που αφορά στη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, η οποία καθιερώθηκε από το 1988 με το νόμο 1810 άρθρο 6 παρ.2ζ, όπως τροποποιήθηκε με το  άρθρο 6του Ν.1824/1988,  με νεότερη εγκύκλιό του,  Φ.361.4/55729/Δ1/22-04-13 και Θέμα: Αναστολή περικοπής αποδοχών μετά από εφαρμογή σχετικής εγκυκλίου» , το Υπουργείο ζητά αναστολή των ενεργειών για επιστροφή των αποδοχών που αναλογούν στη μη αναγνώριση προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, εκπαιδευτικών που υπηρετούν ως αναπληρωτές στη δημόσια εκπαίδευση, εν αναμονή έκδοσης σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Η μη αναγνώριση προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση μετά το 2011, αφενός μεν διαφοροποιεί τους συναδέλφους σε σχέση με αυτούς που είχαν τη σχετική προϋπηρεσία πριν τις 31-10- 2011, αφετέρου δε προκαλεί περαιτέρω αφαίμαξη των ήδη πενιχρών αποδοχών τους.

Θέμα 3ο:«Ενδοσχολική επιμόρφωση Γ.Σ.Ε.Ε.»

Παρακαλούνται οι Διευθυντές και οι Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων που προχωρούν σε ενέργειες για την υλοποίηση ενδοσχολικής επιμόρφωσης την προσεχή σχολική χρονιά, να το κοινοποιούν  στα Νηπιαγωγεία της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου οι   συναδέλφισσες Νηπιαγωγοί που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτά να αποστείλουν τη σχετική αίτηση.


Θέμα 4ο: «Ψήφος στήριξης σε μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Δήμαινας»

Πατήστε στο σύνδεσμο για να ψηφίσετε το έργο μαθήτριας από τη Δήμαινα που επιλέχθηκε στο διαγωνισμό της  google for doodle.

Με εκτίμηση,
Δουράνου Αικατερίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly