Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ανοίγει στη Δανία το πρώτο σχολείο Lego

Πρόκειται για προσωπικό όραμα του ιδιοκτήτη της βιομηχανίας Κιέλντ Κιρκ Κρίστιανσεν.

 Η Lego, η διάσημη βιομηχανία παιδικών παιχνιδιών της Δανίας, ανοίγει τον ερχόμενο Αύγουστο το δικό της σχολείο. Το Διεθνές Σχολείο του Μπίλουντ, όπως θα ονομάζεται, αφού θα εδρεύει στην ομώνυμη πόλη-έδρα της βιομηχανίας, 260 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Κοπεγχάγης, θα συνδυάζει το Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate -ΙΒ) που δίνει το δανικό εκπαιδευτικό σύστημα με την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητα των παιδικών παιχνιδιών Lego, τα γνωστά «τουβλάκια».

Πρόκειται για προσωπικό όραμα του ιδιοκτήτη της βιομηχανίας Κιέλντ Κιρκ Κρίστιανσεν, ο οποίος ήθελε για πολλά χρόνια να ιδρύσει το σχολείο αυτό στο Μπίλουντ με στόχο να γίνει η πόλη αυτή, όπως έλεγε, η «Παγκόσμια Πρωτεύουσα των Παιδιών».

Το σχολείο - ιδιωτικό, με καταβολή διδάκτρων το ύψος των οποίων δεν έγινε ακόμα γνωστό -, αποσκοπεί στο να δέχονται τα παιδιά περισσότερα ερεθίσματα ώστε να μαθαίνουν διαμέσου των δικών τους αποριών κι ερωτήσεων.

Επικεφαλής του ιδρύματος θα είναι ο Ρίτσαρντ Μάθιους, ένας διαπρεπής βρετανός καθηγητής Φυσικής με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία. «Το επίκεντρο της φιλοσοφίας του σχολείου Lego είναι να αφήνουμε χρόνο στα παιδιά ώστε να παίξουν και να δημιουργήσουν μόνα τους πράγματα, ώστε το μυαλό τους να αρχίσει να κατεβάζει ιδέες», τονίζει ο Μάθιους, ο οποίος έχει θητεύσει σε πολλά σχολεία ανά τον κόσμο, από την Μποτσουάνα στην Αφρική μέχρι τη πατρίδα του, τη Βρετανία.

Το σχολείο θα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη Legoland, το θεματικό πάρκο με τουβλάκια Lego που δημιουργήθηκε το 1968. Τα  60 εκατομμύρια τουβλάκια του έχουν χρησιμοποιηθεί για να κατασκευαστούν μικρογραφίες για το Αγαλμα της Ελευθερίας, τον αιγυπτιακό ναό Αμπού Σιμπέλ και το όρος Ράσμορ με τους τέσσερις αμερικανούς προέδρους.

Θυμίζουμε πως πριν μερικές εβδομάδες η τουρκική κοινότητα της Αυστρίας κατάφερε να αναγκάσει τη δανική βιομηχανία να σταματήσει την παραγωγή ενός παιχνιδιού, το οποίο θεωρήθηκε «αντι-μουσουλμανικό» και απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 9-14 ετών. Η τουρκική κοινότητα ισχυρίστηκε πως στη νέα σειρά παιχνιδιών «Πόλεμος των Αστρων», η οποία βασίζεται στις δημοφιλείς ταινίες του αμερικανού σκηνοθέτη Τζορτζ Λούκας, ο σχεδιασμός του παλατιού του κακού εξωγήινου Τζάμπα Δε Χατ, θυμίζει μουσουλμανικό τέμενος. Η Lego θα διακόψει την παραγωγή του παιχνιδιού από το 2014.
Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly