Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ενημερωτικό για τη συνάντηση με Περιφερειακό Διευθυντή



Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013
Αγαπητές Συναδέλφισσες,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 21 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ των Εκπ/κών Π/θμιας Εκπ/σης Αργολίδας   με τον Περιφερειακό Διευθυντή Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου. Κατά τη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και τα μέλη του Δ.Σ, Καραμάνος Θεοδόσης και Ηλιού Πηγή, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:



1.  ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν δεν έχει πραγματοποιηθεί καμιά εισήγηση για κατάργηση οργανικών θέσεων, παρά μόνο όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε κάποιες «μικροδιορθώσεις» με σκοπό την ορθολογική κατανομή θέσεων.


2.  ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Από την πλευρά της η Περ/κη Δ/νση δεν έχει προτείνει καμιά συγχώνευση σχολικής μονάδας για την περιοχή της Αργολίδας.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ
  • Αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας των 3 νηπιαγωγείων στην Αργολίδα, την οποία η ΔΑΚΕ/ΠΕ έθεσε ως θέμα σε συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κων ΠΕ Αργολίδας, αυτή οφείλεται στην έλλειψη πιστώσεων του αναγκαίου για την εύρυθμη λειτουργία του νομού μας αριθμού αναπληρωτών.
  • Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας σε συνάντηση του με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν 64 συγχωνεύσεις σχολείων, συνολικά σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων οι 22 θα είναι στη Β/βάθμια και οι 42 στην Α/βάθμια εκπαίδευση.


3.  ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
Γνωρίζοντας την αγωνία πολλών νέων συναδέλφων – αναπληρωτών σχετικά με τις προσλήψεις για το σχ. έτος 2013-2014 ζητήθηκε έγκαιρη ενημέρωση από τον Περιφερειακό Διευθυντή για το ενδεχόμενο αριθμό των προσλήψεων αυτών.
Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, ο αριθμός θα ανέρχεται σε:

  • 2.500 αναπληρωτές για Π.Ε. και Δ.Ε. από τον τακτικό προϋπολογισμό
  • 3.000 αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ για πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας
  • 3.000 αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ για καινοτόμες δράσεις (σχολεία ΕΑΕΠ)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Ο αριθμός προσλήψεων για τους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής υπολογίζεται ξεχωριστά από τα παραπάνω.


4.  ΝΕΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Όσον αφορά στις νέες πειθαρχικές διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία ακόμα και από μια αβάσιμη καταγγελία, τονίστηκε η άποψη πως μόνο για συγκεκριμένα, βαριά, πειθαρχική αδικήματα, πρέπει να ενεργοποιείται το νέο πειθαρχικό δίκαιο (αυτοδίκαιη αργία).


5.  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Τονίστηκε η σημασία της εφαρμογής και της ανάστροφης αξιολόγησης.
Επίσης υπήρξε σύγκλιση των απόψεων αφενός μεν για το  σκοπό της αξιολόγησης που πρέπει να είναι η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπ/σης και όχι η τιμωρία των εκπ/κων  αφετέρου δε για την επανεξέταση του θέματος των   ποσοστώσεων στην αξιολόγηση των εκπ/κων.
Για τη ΔΑΚΕ/ΠΕ

Δαμάλα Μπέτυ
Ηλιού Πηγή
Καραμάνος Θεοδόσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly