Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Θερμός ο Σεπτέμβρης εκτιμούν οι εκπαιδευτικοί για τις μεταθέσεις τους

Καταγγέλλουν αυθαίρετους σχεδιασμούς και τεχνητές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών

«Θερμό Σεπτέμβρη» υπόσχονται στην κυβέρνηση οι καθηγητές των δημοσίων σχολείων. Αιτία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους, είναι οι «αυθαίρετοι σχεδιασμοί» του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την κατανομή του δυναμικού των εκπαιδευτικών.

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν. Ο Σεπτέμβρης θα είναι πολύ θερμός και θα πάρουμε τα μέτρα μας για αυτό», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.


Στην σχετική ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να κατασκευάσει, «με αυθαίρετους σχεδιασμούς επί χάρτου, τεχνητές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιεί τις πρόσφατες ρυθμίσεις για το διδακτικό ωράριο, αλλά και αυτές που ετοιμάζονται με το ΠΔ, για να μεταθέτει υποχρεωτικά τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα».


Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας κρίνουν ακόμη ότι «η εφαρμογή  αυτής της πολιτικής στην ουσία προδιαγράφει την κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων σε όλη την Ελλάδα και προετοιμάζει τη δεξαμενή για την "κινητικότητα" (υποχρεωτικές μεταθέσεις αλλά και απολύσεις) χιλιάδων μονίμων εκπαιδευτικών από το 2013-2015».


Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει ήδη ζητήσει από τους αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών «να μην συμφωνήσουν με τη λογική συγκρότησης των πινάκων που προωθεί το Υπουργείο και να εκδηλώσουν με τον προσφορότερο τρόπο την αντίθεσή τους».


Τέλος, η ΟΛΜΕ ζητάει ο υπολογισμός των κενών-πλεονασμάτων να γίνεται με βάση το ισχύον ωράριο και όχι αυτό που προβλέπει ο νέος ν. 4152/13, του οποίου απαιτεί την κατάργηση, καθώς και να υπολογιστούν τα κενά-πλεονάσματα κατά σχολείο-ομάδα σχολείων, όπως πάντα και «όχι με το σφαγιαστικό και αυθαίρετο μέτρο της εγκυκλίου».Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly