Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Σκέψεις και προτάσεις από την Έκτακτη Γ. Συνέλευση



Αγαπητοί συνάδελφοι και συνοδοιπόροι,

Όπως είχατε ενημερωθεί, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013, στο Ειδικό Σχολείο του Άργους πραγματοποιηθήκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας με σκοπό να αποφασίσουμε την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων μας.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε η έλλειψη απαρτίας, αλλά αυτή η συνέλευση είχε κάτι το ιδιαίτερο. Ανάμεσα στα μετρημένα άτομα, παρουσιάζονται νέοι συνάδελφοι, οι οποίοι μετέφεραν και εξέφρασαν φρέσκες ιδέες, έξω από τα τετριμμένα. Επίσης, ανάμεσα από τις προτάσεις που ακούστηκαν  πολλές από αυτές ήταν κοινές από όλους τους συναδέλφους οι οποίοι πήραν το λόγο.

Στο δια ταύτα...οι προτάσεις που κατέθεσα στο ΔΣ ήταν οι εξής:

  • Ως μορφή κινητοποίησης πρότεινα 48ώρη απεργία με ημερομηνία ανάλογη αυτή της ΑΔΕΔΥ και στο τέλος της δεύτερης ημέρας να πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση για να αξιολογηθεί και να αναθεωρηθεί η μορφή κινητοποίησης.Το μήνυμα που πήραμε από τα ποσοστά συμμετοχής της απεργίας είναι πολλαπλό. Καταρχάς οι συγκυρίες δείχνουν ότι οι κλαδικοί αγώνες δεν έχουν προοπτική. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις πρέπει να είναι πολύμορφες και πανεργατικές. Επίσης, ως συλλογικό όργανο έχουμε ευθύνη απέναντι σε όλους τους συναδέλφους και δεν μπορούμε να τους παρασύρουμε σε κάτι που πιθανόν να μην μπορούν να αντέξουν. Ακόμα, θεωρώ πως μεγαλύτερη δυναμική έχει μια 48ωρη καθολική και μαζική απεργία παρά μια πολυήμερη που, ίσως, δεν μπορεί να υποστηριχθεί.
  • Επίσης, μιας και τα προβλήματα που μαστίζουν την εκπαίδευση απορρέουν κατά κύριο λόγο από την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, θεωρώ σκόπιμη τη συνάντηση-παρέμβαση του ΔΣ με τους τοπικούς βουλευτές. Σκοπός της θα είναι να παρουσιαστούν λεπτομερώς όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης, ώστε να ασκηθεί πίεση για τη βελτίωση της παιδείας.
  • Μια πρόταση που εκφράστηκε σχεδόν από όλους τους συναδέλφους που πήραν το λόγο, την οποία κατέθεσα και εγώ είναι ο προγραμματισμός μιας συνάντησης  του ΔΣ με τις ενώσεις γονέων και με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Οι γονείς έχουν ήδη ενημερωθεί για τα προβλήματα της παιδείας τόσο από την επιστολή του συλλόγου μας όσο και από την επιστολή της ΔΟΕ. Παρόλα αυτά, θεωρώ πως είναι αναγκαίο να τους παρουσιάσουμε από κοντά τα ζητήματα της εκπαίδευσης διότι η παιδεία μας αφορά όλους και κυριώς τα παιδιά μας.
  • Τέλος, θεωρώ πολύ σημαντικό να αναδείξουμε το πρόβλημα της ειδικής αγωγής στο νομό μας. Τα κενά στο Ειδικό Σχολείο και στα τμήματα ένταξης είναι πολλά και η ειδική αγωγή είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι της εκπαίδευσης για να παραμελείται με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, πρότεινα να ακολουθήσει γραπτή και έντονη καταγγελία για το θέμα αυτό και στις συναντήσεις μας με τους τοπικούς βουλευτές να γίνει ειδική μνεία.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω πως είτε ως Γενική Συνέλευση είτε ως Διοικητικό Συμβούλιο, είμαστε συλλογικό όργανο. Επομένως, πρέπει να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές και να σκεφτόμαστε και να αποφασίζουμε, από κοινού, με βάση το συμφέρον και τις δυνατότητες των συναδέλφων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly