Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση αιρετών ΚΥΣΠΕ για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και των ειδικών κατηγοριών

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι 

            Κωμικοτραγικές καταστάσεις ζούμε στο Υπουργείο Παιδείας σε ό,τι αφορά στις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

            Ενώ χτες και σήμερα είχαμε Συμβούλιο και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στις αποσπάσεις με βάση τα λειτουργικά κενά που κατατέθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία (1898 δασκάλων και 1243 νηπιαγωγών) ξαφνικά ενημερωθήκαμε πως το Συμβούλιο αναβάλλεται για την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013 , ώρα 8.30 π. μ. , προκειμένου να "επικαιροποιηθούν" ξανά τα κενά "!!

            Ταυτόχρονα με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας απεστάλησαν σήμερα το πρωί στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης ονόματα 76 αποσπασθέντων εκπαιδευτικών χωρίς να υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου γι΄ αυτό. Με εντολή ,επίσης, της πολιτικής ηγεσίας αποφασίστηκε να εξετασθούν σήμερα μόνο οι αιτήσεις των ειδικών κατηγοριών (σύζυγοι στρατιωτικών, δικαστικών, μέλη ΟΤΑ κλπ) που αποσπώνται κατά προτεραιότητα σύμφωνα με τη νομοθεσία.

            Ως αιρετοί διαφωνήσαμε μ΄ αυτή τη διαδικασία και ζητήσαμε να εξετασθούν όλες οι αιτήσεις των συναδέλφων όπως αρχικά είχε αποφασισθεί. Ζητήσαμε γι΄ αυτό και την παρέμβαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

            Το Συμβούλιο κατά πλειοψηφία προχώρησε στην εξέταση των αιτήσεων μόνο των ειδικών κατηγοριών. Εκ καθήκοντος και για λόγους ενημέρωσής σας, σας κοινοποιούμε τα ονόματα των αποσπασθέντων εκπαιδευτικών.

        
Μπράτης Δημήτρης
Παληγιάννης Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly