Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Παληγιάννης Β.: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. Σε απόγνωση χιλιάδες εκπαιδευτικοί . . .



Για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση είχαμε μηδενικούς διορισμούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Για πρώτη φόρα θα έχουμε ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών.

Χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί σε απόγνωση…
Για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση η πρώτη φάση των αποσπάσεων πραγματοποιήθηκε μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 06/09/2013.
Για πρώτη φορά το ΚΥΣΠΕ συνεδρίασε και ανακοίνωσε τις αποσπάσεις χωρίς τη συμμετοχή των αιρετών.
Για πρώτη φορά υπήρξε από την πολιτική ηγεσία ευθεία αμφισβήτηση των κενών των εκπαιδευτικών που οι Διευθυντές Εκπαίδευσης είχαν καταθέσει στο Υπουργείο.
Εύλογα τίθεται το ερώτημα: Αφού αμφισβητούνται τα στοιχεία των Διευθυντών Εκπαίδευσης ως ψευδή και αναξιόπιστα, γιατί τους κρατά στις θέσεις τους; Μήπως τελικά το «μαγείρεμα» των κενών που έγινε από την πολιτική ηγεσία δεν είχε την πρόθεση να αμφισβητήσει τα στοιχεία των Διευθυντών Εκπαίδευσης, τα οποία άλλωστε ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, αλλά να δρομολογήσει εξελίξεις - αλλαγές στο εκπαιδευτικό μας σύστημα εν αγνοία της εκπαιδευτικής κοινότητας;
Ανεξάρτητα όμως από τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας, αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με σοβαρά προβλήματα υγείας (με καρκίνο, με αναπηρία 80% κλπ.) με δυο και τρία παιδιά, με πολλαπλά προβλήματα, θα βρίσκονται φέτος μακριά από τις οικογένειές τους, μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε απόγνωση αφού αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε απόγνωση αφού διαλύονται οι οικογένειές τους.
Η οργή τους, ο θυμός τους, η αγανάκτησή τους, οι διαμαρτυρίες τους απόλυτα δικαιολογημένες.
Οι περισσότεροι δεν μπορούν να κατανοήσουν την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να μην ικανοποιηθεί το αίτημά τους για απόσπαση, τη στιγμή που υπήρχαν και υπάρχουν στις περιοχές τους κενά εκπαιδευτικών. Ας βγει επιτέλους η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και ας μας εξηγήσει τον τρόπο υπολογισμού των κενών που οδήγησε στην μη ικανοποίηση των αποσπάσεων, αφού οι διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου δηλώνουν άγνοια και μη συμμετοχή στο «μαγείρεμα» των κενών.
Δυστυχώς, η έλλειψη ουσιαστικού προγραμματισμού, υπευθυνότητας και ανθρωπιάς κυριάρχησαν στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.
Ελπίζουμε πως στις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ για να εξετάσει τις αιτήσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, τις αποσπάσεις σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, που εκκρεμούν και, ταυτόχρονα, να εξετάσει τις αιτήσεις επανεξετάσεων με στόχο την ικανοποίηση με βάση τα πραγματικά κενά όσο, το δυνατόν, περισσότερων αιτήσεων.
Οι εκπαιδευτικοί δεν αντέχουν άλλο «εξορθολογισμό», ιδιαίτερα όταν αυτός επιχειρείται με τον πιο άκομψο, προκλητικό τρόπο και σε άκαιρο χρόνο.
Λίγη σοβαρότητα, λίγη λογική και, κυρίως, λίγη ανθρωπιά ελπίζω και εύχομαι πως θα πρυτανεύσουν προς όφελος της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλειος

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly