Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Παληγιάννης Β. : Ανικανοποίητες οι αιτήσεις συναδέλφων με σοβαρά προβλήματα υγείας . . .



Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών
Ανικανοποίητες οι αιτήσεις συναδέλφων
με σοβαρά προβλήματα υγείας . . .

Με την ολοκλήρωσης της Β΄ φάσης αποσπάσεων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ πολλοί συνάδελφοί μας με σοβαρότατα προβλήματα υγείας (85% αναπηρία, καρκίνος, κλπ.) εξακολουθούν να βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους, να βρίσκονται σε απελπισία και απόγνωση.

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί, δεν είναι μηχανές, είναι άνθρωποι που πρώτιστα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια, κατανόηση και ανθρωπιά.
Δυστυχώς, στη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ στις 27/09/13 και παρά την επιμονή μου να εισηγηθούμε την κατά προτεραιότητα απόσπαση όλων αυτών των εκπαιδευτικών με σοβαρά προβλήματα υγείας, η πλειοψηφία το αρνήθηκε με το σκεπτικό πως οι αποσπάσεις πραγματοποιούνται με μοριοδότηση.
Καλόπιστα ρωτώ αν το Συμβούλιο δεν μπορεί να εισηγηθεί την απόσπαση ενός συναδέλφου με  85% αναπηρία, τότε τι λόγο ύπαρξης έχει;
Πίσω από τα μόρια και τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι με πολλαπλά προβλήματα και οικογένειες. Προβλήματα που δεν καλύπτονται πάντοτε από τη μοριοδότηση και τις διαδικασίες που προβλέπονται.
Έστω και τώρα καλείται η πολιτική ηγεσία να δρομολογήσει άμεσα τη σύγκληση του ΚΥΣΠΕ για την κατά προτεραιότητα εξέταση και ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασης για σοβαρότατους λόγους υγείας.
Ταυτόχρονα, να δρομολογηθούν και αποσπάσεις εκπαιδευτικών με 2 και 3 παιδιά για να μη διαλυθούν οικογένειες.
Είναι χρέος της πολιτικής ηγεσίας, χρέος των μελών του ΚΥΣΠΕ να συμβάλλουμε όλοι στην ικανοποίηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων αιτήσεων απόσπασης ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις στην προσωπική και οικογενειακή ζωή των συναδέλφων μας.


Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly