Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ενημερωτικό για ΠΥΣΠΕ, της αιρετού Δουράνου Κατερίνας



Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου   πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ με τα παρακάτω θέματα:

1) Τροποποίηση απόφασης απόσπασης
Η εκπαιδευτικός ΠΕ 60 ΚΟΥΡΟΥ Κ. τοποθετείται στο 9ο Νηπ. Άργους.
Η εκπαιδευτικός ΠΕ60 ΜΠΑΤΑΚΟΥ Π. τοποθετείται στο Νηπ. Λυρκείας.

2) Οριστικοποίηση εντολών μετακίνησης
Οριστικοποιείται η τοποθέτηση των παρακάτω εκπαιδευτικών έως και το τέλος του διδακτικού έτους , όπως ακολουθεί:
ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ Μ. ΠΕ 60 – 5Ο ΝΗΠ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ Σ. ΠΕ60-ΝΗΠ. ΑΡΑΧΝΑΙΟΥ
ΤΟΤΣΙΚΑ Μ. ΠΕ60-4Ο ΝΗΠ. ΑΡΓΟΥΣ
ΝΙΚΟΛΕΡΗ Σ. ΠΕ60-7Ο ΝΗΠ. ΑΡΓΟΥΣ
ΣΑΡΒΑΝΑΚΗ Α. ΠΕ60-ΝΗΠ. ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΥ Μ.ΠΕ60-ΝΗΠ. ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ
ΤΣΕΛΕΠΑΤΙΩΤΗ Σ. ΠΕ70-ΔΗΜ. ΣΧ. ΣΚΑΦΙΔΑΚΙΟΥ
ΓΚΑΤΖΙΟΣ Ι.-ΠΕ70-ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

3) Εξέταση ένστασης εκπαιδευτικού
Απορρίπτεται ομόφωνα η ένσταση  εκπαιδευτικού ΠΕ60 για λόγους που αναγράφονται στα πρακτικά και για τους οποίους θα ενημερωθεί η εκπαιδευτικός με υπηρεσιακό σημείωμα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Σύμφωνα  με  ενημέρωση του αιρετού του ΚΥΣΠΕ ΠΑΛΛΗΓΙΑΝΝΗ Β., έγινε παρέμβαση στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ  για αποσπάσεις ειδικοτήτων,  προκειμένου να προηγηθούν οι αποσπάσεις ειδικοτήτων Π/ΘΜΙΑΣ, έπειτα από την εκτίμηση των λειτουργικών κενών. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον αιρετό ενδέχεται να πραγματοποιηθούν αποσπάσεις ειδικοτήτων Π/ΘΜΙΑΣ στο διάστημα της εβδομάδας που διανύουμε.

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας κατά τον οποίο αποστέλλεται η εγκύκλιος των μεταθέσεων-βελτιώσεων-τοποθετήσεων. Αυτό άλλαξε μόνο κατά την περυσινή χρονιά λόγω της καθυστέρησης της ψήφισης της τροπολογίας για την κατάργηση της διετίας στην οργανική θέση. Σας υπενθυμίζω ότι συνάδελφοι που έχουν πάρει κατά τις μεταθέσεις εντός νομού(βελτιώσεις –τοποθετήσεις)  νέα οργανική και έχουν τοποθετηθεί στη συνέχεια σε άλλη θέση (πχ λόγω αναστολής λειτουργίας της σχολικής μονάδας), ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΤΟΥΣ, θεωρείται ότι υπηρετούν την οργανική τους θέση άρα έχουν το δικαίωμα υποβολής  αίτησης μετάθεσης(βελτίωσης θέσης) για τη σχολική χρονιά 2013-14.

Μέχρι και την ώρα που αποστέλλεται αυτό το ενημερωτικό, δεν έχει κατατεθεί καμία τροπολογία που να δημιουργεί νέες οργανικές θέσεις για  τις –τους εκπαιδευτικούς που έχουν μεταταχθεί από τη Β/ΘΜΙΑ.

Στη Γενική συνέλευση της 31ης  Οκτωβρίου στο Ναύπλιο, εκφράστηκαν από πολλούς από εμάς και διαβιβάστηκαν προς τη ΔΟΕ, ερωτήματα και ενδοιασμοί σχετικά με το σκοπό δημιουργίας και λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Βίας. Ενδεικτικά και προς ενημέρωσή σας, σάς παραθέτω τα εξής:

Στην εγκύκλιο της Περιφερειακής Δ/νσης (Αρ πρ. 8093/21/10/13) , αναφέρεται: «Το Παρατηρητήριο έχει ως αποστολή το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, την καταγραφή, τη μελέτη και τη διοχέτευση προς διαχείριση σε πιστοποιημένους φορείς περιστατικών σχολικής βίας και εκφοβισμού».

Στο έγγραφο « Η Αυτοαξιολόγηση με μια ματιά», ΥΠΑΙΘ/ΙΕΠ , ΟΚΤ. 2013, αναφέρεται: Η ετήσια αξιολόγηση αποτελεί μια συλλογική διαδικασία λήψης απόφασης, η οποία πραγματοποιείται με ευθύνη του Διευθυντή της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων. Στη διαδικασία αυτή λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις των συλλογικών οργάνων του σχολείου, οι οποίες βασίζονται στα τεκμήρια του σχολείου (στοιχεία που προκύπτουν από το αρχείο του σχολείου, τους ατομικούς φακέλους/ portfolio των εκπαιδευτικών,  ερευνητικά δεδομένα που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, κλπ.).

Με εκτίμηση,

                                                                                                 Δουράνου Αικατερίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly