Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Συμμετοχή Συλλόγου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα το Σάββατο 15-03-2014ΚΑΛΕΣΜΑ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ  ΜΕΤΑΒΑΣΗ  ΣΤΗΝ
          ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΣΤΗΝ  ΑΘΗΝΑ
           ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Συνάδελφοι-ισσες   

Το Διοικητικό  Συμβούλιο του Συλλόγου  μας καλεί  όλους τους συναδέλφους –ισσες     σε  συγκέντρωση  διαμαρτυρίας  στην  Aθήνα το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 στις 14:30   έξω από το Υπουργείο  Παιδείας που  αποφάσισε η  Δ.Ο.Ε.
 
Καλούμε τους συναδέλφους που επιθυμούν να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση των Αθηνών να το  δηλώσουν το  αργότερο  μέχρι την Παρασκευή 12 το  μεσημέρι στο  Σύλλογο με e-mail ή τηλεφωνικά προκειμένου να δρομολογήσουμε τον τρόπο και  τα  μέσα  μετάβασης.
                 
                Μπλοκάρουμε τα σεμινάρια της «ντροπής»
               Η Αξιολόγηση – Χειραγώγηση δε θα περάσει
                
(Ανοίξτε το  επισυναπτόμενο αρχείο)                                         
                                             
                                        ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΕΜΟΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ                   ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ  ΘΕΟΔΟΣΗΣ Ανακοίνωση ΔΟΕ


Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 στις 14:30

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας
Μπλοκάρουμε τα σεμινάρια της «ντροπής»
Η Αξιολόγηση – Χειραγώγηση δε θα περάσει

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δίχως καμία διάθεση να αντιληφθεί το μέγεθος της αντίδρασης των εκπαιδευτικών ενάντια στην αδιέξοδη και δίχως κανένα διάλογο πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της αξιολόγησης, συνεχίζει απτόητη τον προγραμματισμό που της επιβάλλει η απόφαση να διαλύσει τη δημόσια εκπαίδευση και η προοπτική απορρόφησης κι άλλων κοινοτικών κονδυλίων, όχι φυσικά προς όφελος των μαθητών και της δημόσιας εκπαίδευσης.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αποκαλούμενη αυτοαξιολόγηση έχει ναυαγήσει κι ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποκύπτουν σε πιέσεις ώστε να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας. Γνωρίζουν ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενυπόγραφα και με αίσθηση της ευθύνης που έχουν απέναντι στο δημόσιο σχολείο και τους μαθητές τους, είπαν ένα δυναμικό «Όχι» στην αυτοαξιολόγηση - αξιολόγηση χειραγώγηση που οδηγούν σε υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, κλείσιμο σχολείων και απολύσεις.
  Συνεχίζουν, όμως, καλώντας, το Σάββατο 15 (από 15.30 ως 21.00) και την Κυριακή 16 Μαρτίου (από 9.30 ως 15.00),  τα στελέχη της εκπαίδευσης (Περιφερειακούς Δ/ντές, Προϊστάμενους Επιστημονικής Καθοδήγησης, Διευθυντές Εκπαίδευσης…) σε «επιμόρφωση» για την αξιολόγηση στο Υπουργείο Παιδείας.
Η απάντηση θα είναι δυναμική και αποτελεσματική. Καλούμε το σύνολο των εκπαιδευτικών να δώσουν δυναμικό παρόν έξω από το Υπουργείο Παιδείας το Σάββατο 15 Μαρτίου  στις 14:30 ώστε όλοι μαζί να αποτρέψουμε την πραγματοποίηση της «επιμόρφωσης» και να δώσουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου το μήνυμα ότι οι αντιεκπαιδευτικοί σχεδιασμοί της δε θα περάσουν.  Καλούμε επίσης τα στελέχη της εκπαίδευσης να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης που έχουν για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης και λειτουργώντας ως αυτό που πρώτιστα είναι, εκπαιδευτικοί, να συνταχθούν με την Ομοσπονδία στην οποία ανήκουν και να είναι μαζί μας έξω από το Υπουργείο κι όχι απέναντί μας μέσα, στην «επιμόρφωση» της χειραγώγησης και της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης.
«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ»
ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly