Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο Εικαστικής Επικοινωνίας

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, διοργανώνει
επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο Εικαστικής Επικοινωνίας που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γενικότερα παιδαγωγούς, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, τη Δ/νση Α’βάθμιας Εκπ/σης Ν. Αργολίδας, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard-Παράρτημα Ναυπλίου και την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου-Παράρτημα Ναυπλίου.

    Την Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 τo Europe Direct θα υποδεχτεί τη Λήδα Βαρβαρούση συγγραφέα-εικονογράφο στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο, η οποία θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Μια παρέα με καρδιά», που εξέδωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και θα μιλήσει για την αφήγηση ιστοριών μέσα από τη ζωγραφική. Η Λήδα Βαρβαρούση συνδέοντάς μας με το στοιχείο του νερού και της θάλασσας (ως οικοσύστημα αλλά και ως σταυροδρόμι πολιτισμών) θα δώσει τη σκυτάλη στη Λαμπρινή Καρακούρτη, υπεύθυνη του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο, η οποία θα μας οδηγήσει στην Πινακοθήκη και θα μας ξεναγήσει στη νέα περιοδική έκθεση με τίτλο «Η θάλασσα στην ελληνική ζωγραφική».

    Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν το βιωματικό εργαστήριο της Λήδας Βαρβαρούση στο χώρο της Πινακοθήκης, αντλώντας έμπνευση από τη θεματολογία και την τεχνική που θα έχει παρουσιάσει η συγγραφέας-εικονογράφος την προηγούμενη μέρα.

Όλες οι προπεριγραφείσες δράσεις θα πραγματοποιηθούν απογευματινές ώρες. Το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί και θα σας αποσταλεί εγκαίρως.

Τα έργα που θα προκύψουν κατά το εργαστήριο και στη συνέχεια κατά την εφαρμογή του στις τάξεις και στις ομάδες των παιδαγωγών που θα το παρακολουθήσουν, προτιθέμεθα να προβάλουμε σε ξεχωριστή μελλοντική εκδήλωση.

Με εκτίμηση

Ανδρονίκη Τζομάκα
Συντονίστρια δράσεων EUROPE DIRECT

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  • Η συμμετοχή στο επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο Εικαστικής Επικοινωνίας είναι δωρεάν.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
  • Παρακαλούμε λόγω περιορισμένων θέσεων να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας το έντυπο που θα βρείτε στην τελευταία σελίδα,  μέχρι και την Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση europedirect@argolida.gr ή/και φαξ στο 27520 22784. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας υποβολής αιτήσεων σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτούντων.
  • Βάσει των δηλώσεων συμμετοχής θα μπορέσουμε να ετοιμάσουμε τις βεβαιώσεις παρακολούθησης.
H Λήδα Βαρβαρούση σπούδασε ζωγραφική κοντά στην Ελένη Αντωνίου και τον Δημήτρη Μάζη. Αποφοίτησε από τη σχολή εφαρμοσμένων καλών τεχνών Βακαλό, στον τομέα της γραφιστικής, της φωτογραφίας και της εικονογράφησης και συνέχισε σπουδές στo Leeds της Αγγλίας, στον τομέα του Art & Design. Εργάστηκε σε πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες ως καλλιτεχνική διευθύντρια δημιουργικού, όπου και ανέλαβε διεθνείς καμπάνιες και βραβεύτηκε με πρώτο βραβείο στα Φεστιβάλ Διαφήμισης  το 1990 και 1993. Τότε  άρχισε και τη συνεργασία της με περιοδικά, διαφημιστικές εταιρίες, εκδοτικούς οίκους και επιχειρήσεις. Το 1996 ξεκίνησε να εικονογραφεί και να γράφει παιδικά βιβλία. Έχει εικονογραφήσει πάνω από 150 βιβλία στην Ελλάδα και έχει γράψει 13 από αυτά, με πολύ γνωστά τη ΣΕΙΡΑ «Ο ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, τη ΣΕΙΡΑ «ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» της Βούλας Μάστορη και τη σειρά της «Τρελοδαγκωνίτσες». Η σειρά αυτή, με πρωταγωνιστές ζώα, κυκλοφορεί και διδάσκεται σε σχολεία της Ελλάδας. Στη συνέχεια συνεργάστηκε (το 2006) με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, για την εικονογράφηση των βιβλίων  «Η γλώσσα μου» της Α΄ Δημοτικού και το «Λεξικό» της Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού. Το 2009 σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα γράφει και εικονογραφεί το βιβλίο «Μια Παρέα με Καρδιά». Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ).
Λίγα λόγια για το βιβλίο :Τι γίνεται όταν οι ήρωες των παραμυθιών βγαίνουν έξω από τα βιβλία; Τι μπορεί να συμβεί όταν ένα παιδί αρχίσει να κρατάει σημειώσεις; Τι γίνεται όταν μια καρδιά χάσει το «άλλο της μισό»; Τι γίνεται όταν μια παρέα αποφασίσει να πάει με ποδήλατο στην Ευρώπη; Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας ποντικός τρώει λέξεις, ένας καρχαρίας μασάει τα λόγια του και μια κότα μιλάει γαλλικά; Οι ήρωες αυτού του βιβλίου πιστεύουν ότι, παρόλο που ο καθένας τους είναι διαφορετικός, όλοι μαζί ενωμένοι με αγάπη είναι ικανοί να πετύχουν τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly