Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Λεωνίδας Οικονομίδης:83η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ:Στις 2 το μεσημέρι θα έπρεπε να λήξουν οι εργασίες και τελείωσαν την εβδόμη εσπερινή! Εύλογο είναι, οι αντιπρόσωποι από την περιφέρεια να έχουν φύγει!

 Από το ιστολόγιο του αιρετού Λεωνίδα Οικονομίδη.

Η χθεσινή, τελευταία μέρα των εργασιών της 83ης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας μας, επιφύλασσε  εκπλήξεις για τις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ(ΠΑΣΚ).
Συγκεκριμένα και ενώ οι δύο συνδικαλιστικές παρατάξεις έχουν εκλέξει τους περισσότερους αντιπροσώπους στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, σύμφωνα με αποτελέσματα των περυσινών εκλογών στην 82η Γ.Σ. του κλάδου, βρέθηκαν να είναι μειοψηφία στην πρόταση του ΠΑΜΕ για κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης. Στην ίδια πρόταση του ΠΑΜΕ συμπεριλαμβάνεται και η διαγραφή των στελεχών της εκπαίδευσης από μέλη της ΔΟΕ, που θα δεχτούν το «βαρύ» τίτλο του αξιολογητή.

Με την παραπάνω πρόταση του ΠΑΜΕ συντάχθηκαν οι παρατάξεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της ΕΡΑ. Το παράδοξο και τραγελαφικό, είναι ότι εκείνη την ώρα από τους 600 περίπου αντιπροσώπους, που θα έπρεπε και ήταν υποχρεωμένοι να βρίσκονται στην αίθουσα, παρόντες ήταν περίπου 400! Έτσι, για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα απασχολεί και θα ταλανίζει τον κλάδο από εδώ και στο εξής, πολλοί/ές συνάδελφοι αντιπρόσωποι δεν ήταν παρόντες/ούσες, ώστε να εκφράσουν τη θέση τους στη συγκεκριμένη πρόταση του ΠΑΜΕ. 

Η πρόταση υπερψηφίστηκε από 225 αντιπροσώπους (ΠΑΜΕ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΕΡΑ) και καταψηφίστηκε από 134 (ΔΑΚΕ -ΔΗΣΥ), ενώ υπήρξαν και 23, που προτίμησαν το λευκό (μάλλον οι διάφοροι «ανεξάρτητοι»)

Αυτοί που απουσίαζαν, εκείνη τη χρονική στιγμή, προφανώς ανήκαν στις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ. Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει, ότι οι περισσότεροι αντιπρόσωποι των δύο αυτών παρατάξεων προέρχονται από την περιφέρεια και θα έπρεπε να επιστρέψουν στις κατοικίες τους. Εξάλλου, το πρόγραμμα εργασιών  της τελευταίας μέρας έληγε στις 2 το μεσημέρι και τέτοιες προτάσεις δεν μπορεί να συζητιούνται στο παρά πέντε. 

Εν πάση περιπτώσει, ως παρατηρητής της 83ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ, αυτό που έχω αποκομίσει από την κορυφαία αυτή διαδικασία, είναι ότι:

  • δεν τηρούνταν το πρόγραμμα εργασιών(οι εργασίες κάθε μέρα ξεκινούσαν και τελείωναν με μεγάλη καθυστέρηση, ο κάθε ομιλητής/τρια παραβίαζε το χρόνο του, με τα μέλη του Δ.Σ. και  τους αιρετούς να μιλάν όσο θέλουν)  
  • η πλειοψηφία των αντιπροσώπων δεν σεβόταν τους εισηγητές/τριες όταν μιλούσαν από το βήμα παρά τις συνεχείς συστάσεις εκ μέρους του προεδρείου 
  • αρκετοί προτιμούσαν να είναι εκτός αιθούσης, αγνοώντας ότι εκπροσωπούσαν χιλιάδες συναδέλφους τους, που τους ψήφισαν για να είναι τουλάχιστον συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.  
Επιτακτική η ανάγκη η μείωση όσον αφορά τη χρονική διάρκεια των εργασιών, αφού οι τρεις μέρες κατά την άποψή μου είναι πολλές και δεν προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό. Μία μέρα ή το πολύ δύο, είναι αρκετές και θα εξοικονομηθούν χιλιάδες ευρώ, που τώρα κατασπαταλώνται κατά την άποψή μου. Εξυπακούεται ότι θα πρέπει να γίνεται αυστηρός και συνεχής έλεγχος, για το πόσοι από τους αντιπροσώπους παρουσιάζονται και παρακολουθούν ανελλιπώς τις εργασίες της Γενικής  Συνέλευσης.

Όσον αφορά το πρόγραμμα δράσης για το 2014-2015 δεν πάρθηκε απόφαση! Φαντάζομαι ότι στην αίθουσα θα είχαν μείνει μόνο οι αντιπρόσωποι του λεκανοπεδίου και όμορων νομών.
Και του χρόνου με υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly