Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ενημερωτικό ΠΥΣΠΕ 1ης Μαρτίου, της αιρετού Δουράνου Κατερίνας

                                                          
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ με τα παρακάτω θέματα:


ΘΕΜΑ 1Ο : «Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή».
Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή στην εκπαιδευτικό ΠΕ 70 Σαββάκη Χ.

ΘΕΜΑ 2Ο : «Γνωμοδότηση για τη συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών».
Το ΠΥΣΠΕ γνωμοδότησε για τη συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με το αντικείμενο διδασκαλίας της εκπαιδευτικού ΠΕ 70 Γρίλλια Π.Μ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,
Όπως ήδη γνωρίζετε από τις εκπαιδευτικές ιστοσελίδες, τα Δ.Σ. των Δ.Ο.Ε. και  Ο.Λ.Μ.Ε. συναντήθηκαν στις 27/02/13 , προκειμένου  να προβούν σε κοινές δράσεις αναφορικά με την αξιολόγηση και το νέο ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. Αναφορικά με το τελευταίο έχουν ήδη προηγηθεί και πολιτικές κινήσεις με την κατάθεση σχετικής  Ερώτησης που υπογράφεται από   35  Βουλευτές, με Θέμα : Αυτοδίκαιη  Αργία  Δημοσίων  Πολιτικών  Διοικητικών  Υπαλλήλων  και  Υπαλλήλων  Ν.Π.Δ.Δ. προς τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το νέο πειθαρχικό δίκαιο οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος μπορεί να τεθεί αυτοδίκαια σε αργία μόνο και μόνο επειδή εκκρεμεί εις βάρος του δικαστική απόφαση που αφορά αποκλειστικά την ιδιωτική του ζωή και ουδόλως σχετίζεται και επηρεάζει το αντικείμενο εργασίας του.  Με τις ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις δεν φαίνεται να  υπάρχει πρόληψη του νόμου για περιπτώσεις πολιτών που καταγγέλλουν και αιτούνται την εργασιακή αργία των αντιδίκων τους προκειμένου να τους επιβαρύνουν για δικό τους όφελος.

Οι νέες πειθαρχικές διατάξεις καταργούν το «τεκμήριο αθωότητας» καταστρατηγούν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, υπονομεύουν την εργασιακή ασφάλεια, οδηγούν σε πειθαρχικές διώξεις ως αποτέλεσμα των καταγγελιών, ακόμη και ασήμαντων, που τείνουν να πάρουν διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Αναμένοντας τις εξελίξεις σχετικά με το σοβαρό αυτό θέμα που αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους , θα υπάρξει άμεση ενημέρωσή σας.

    Με εκτίμηση,
Δουράνου Αικατερίνη













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly