Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε.: Ανακοίνωση – καταγγελία για τα όσα συνέβησαν στο Υπουργείο Παιδεία στις 4/4/2014, ημέρα απεργίας του Κλάδου.

για τα όσα συνέβησαν στο Υπουργείο Παιδεία στις 4/4/2014,
ημέρα απεργίας του Κλάδου.
Συνεχίζουμε τον αγώνα συλλογικά, ενωτικά και δυναμικά!

 
Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) στις 4/4/2014 και τις μαζικές, δυναμικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν σε όλη την Ελλάδα οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. με κορυφαία αυτή στο Υπουργείο Παιδείας, σε ένα Υπουργείο Παιδείας που βρισκόταν υπό την προστασία ενός ασφυκτικού αστυνομικού κλοιού.
Οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί την ώρα που δέχονταν επίθεση από τα ΜΑΤ, είδαν να περνούν από μπροστά τους, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων τα λεωφορεία που μετέφεραν τους σχολικούς συμβούλους που συμμετείχαν στα σεμινάρια για την αξιολόγηση που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας,
Σε ημέρα που είχε προκηρυχθεί 24ωρη απεργία θα περίμενε κανείς μια πιο σοβαρή, πιο υπεύθυνη, πιο συναδελφική στάση από τους σχολικούς συμβούλους που φαίνεται να ξεχνούν ότι μπορεί σήμερα να έχουν επιλεγεί και να υπηρετούν από τη θέση αυτή, εντούτοις μετά τις επόμενες κρίσεις μπορεί και πάλι να βρίσκονται στη σχολική τάξη και σε συλλόγους διδασκόντων.
Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε καταγγέλλει τη συμπεριφορά σχολικών συμβούλων που με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο προσπάθησαν να «σπάσουν» τον αποκλεισμό του Υπουργείου Παιδείας και να μπουν να συμμετάσχουν στα σεμινάρια.
 
Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε καταγγέλλει όλους όσοι με τη στάση τους και τις επιλογές τους στηρίζουν την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει ένα σύστημα αξιολόγησης που έχει ως στόχο να υποτάξει τον εκπαιδευτικό, να τον χειραγωγήσει, να τον καθηλώσει μισθολογικά, να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί στην πράξη το σύστημα αξιολόγησης του Υπουργείου Παιδείας.
Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να συζητήσει το θέμα σε επόμενη συνεδρίασή του και να λάβει όλα τα μέτρα που διασφαλίζουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενότητα του κλάδου στον αγώνα αυτό.
Τέλος,καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Απεργία που έχουν εξαγγείλει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 09/04/2014
και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις
(Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.)
 
Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Σωτήρης Γεωργόπουλος
 
Μάνος Ανδρουλάκης
 
 
 
Γενικός Γραμματέας
 
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly