Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Οι Διευθυντές Σχολείων είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν την εγκύκλιο για την αυτοαξιολόγηση

Πριν τρομοκρατηθούμε, ας ενημερωθούμε.... ως δημόσιοι υπάλληλοι διακατεχόμαστε από δικαιώματα και υποχρεώσεις (Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας), και ως νοήμονες διακατεχόματε από λογική και κριτική σκέψη (Γνωμοδότηση Μ.  Τσίπρα  , Προτάσεις ΔΟΕ)
 
 
Οι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν την εγκύκλιο για την αυτοαξιολόγηση ,
απάντησε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, σε ερώτηση του esos, στη σημερινή συνέντευξη τύπου, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για τους Διευθυντές που αρνηθούν να εφαρμόσουν την εγκύκλιο

Υπενθυμίζετια ότι ο υπουργός Παιδείας εγκύκλιο έδωσε εντολή στους Διευθυντές σε περίπτωση που ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν μπορεί να καταλήξει σε απόφαση συγκρότησης επαρκούς αριθμού ομάδων εργασίας ή συγκεκριμένης σύνθεσης ή κατανομής αρμοδιοτήτων (π.χ. τους δείκτες που θα επεξεργαστεί κάθε ομάδα), τότε ο Διευθυντής του σχολείου, σύμφωνα με το άρθρο 39, παρ. 15, ΦΕΚ 1340/2002,  υποχρεούται να ορίσει τον αριθμό, τη σύνθεση και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες κάθε ομάδας.


  (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ)


Ο υπουργος Παιδείας με την ίδια εγκύκλιο καλείς τις σχολικές μονάδες   «να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία συγκρότησης των ομάδων μέχρι 4-4-2014. Στη συνέχεια και μέχρι 31-5-2014, ο σύλλογος διδασκόντων θα πρέπει να συνεδριάσει  και αφού λάβει υπόψη του τις εισηγήσεις των ομάδων εργασίας, μέσα από ανοικτό διάλογο, να προβεί στην γενική εκτίμηση της σχολικής μονάδας με την αποτύπωση των 15 δεικτών καθώς επίσης να αποφασίσει για τα σχέδια δράσης που θα υλοποιηθούν το επόμενο έτος».


Ο κ. Αρβανιτόπουλος τονίζει πως η τελική έκθεση αυτο αξιολόγησης θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τέλους του διδακτικού έτους, ενώ οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, καλούνται μέχρι 11-4-2014 να αποστείλουν στον Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού πίνακα με τα σχολεία στα οποία τυχόν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των ομάδων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly