Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ενημερωτικό για ΠΥΣΠΕ, της αιρετού Δουράνου Κατερίνας




Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου  πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ με τα παρακάτω θέματα:

1) Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή
Χορηγείται άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή, ύστερα από αίτησή τους, στους εκπαιδευτικούς: Κοντοκάλη Δ. ΠΕ70, Τοκατλίδη Κ. ΠΕ70, Νάσσιου κ. ΠΕ11.

2) Τροποποίηση απόφασης τοποθέτησης
Η εκπαιδευτικός ΠΕ70Κυμπούρη Σ. τοποθετείται στο 4ο Δ. Σχ. Ναυπλίου.

3) Τροποποίηση απόφασης απόσπασης
Η εκπαιδευτικός ΠΕ 70 Ροντζιώκου Α. τοποθετείται στο 3ο Δ. Σχ. Ναυπλίου. 

4) Συμπληρώσεις ωραρίου
Πολυκανδριώτη Α. αναπλ. ΕΣΠΑ  για ολοήμερα ΠΕ70, 3 ώρες στο 1ο Δημ. Σχ. Ναυπλίου.
Καλαϊντζίδου Σ. αναπλ.ΕΣΠΑ για ολοήμερα ΠΕ70, 7ώρες στο 4ο Δημ. Σχ. Ναυπλίου.
Θεοδώρου Ζ. ΠΕ70, 7 ώρες στο 2ο Δημ. Σχ. Άργους.
Κραμποκούκη Θ. ΠΕ70 , 9 ώρες στο 4ο Δημ. Σχ. Άργους.
Κιγμέτογλου Α. ΠΕ70 , 9 ώρες στο 1ο Δημ. Σχ. Κρανιδίου.

5) Τροποποίηση συμπλήρωσης ωραρίου
Λεπτοκαρύδη Ε. ΠΕ08, 6 ώρες στο 3ο Δημ. Σχ. Ναυπλίου.

6) Ανάκληση απόφασης  απόσπασης των εκπαιδευτικών: Κώρου Κ. ΠΕ60 και Παρίου Μ. ΠΕ06. 

7) Τοποθέτηση αναπληρωτών ΕΣΠΑ για ολοήμερα ΠΕ60
Ηλιού Π. στο Νηπιαγωγείο Αγ. Δημητρίου.
Πλατογιάννη Δ. στο Νηπιαγωγείο Κεφαλαρίου.
Δεληβού Τ. Νηπιαγωγείο Δήμαινας.

8) Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΣΠΑ ΠΕ60-ΠΕ 70.
Αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών ΠΕ 70 Καρρά Ε. , Πολυκανδριώτη Α. και των εκπαιδευτικών ΠΕ60: Δεληβού Τ., Ηλιού Π., Πλατογιάννη Δ.

9) Απόρριψη ένστασης εκπαιδευτικού ΠΕ60.
Απορρίπτεται ομόφωνα η ένσταση  εκπαιδευτικού ΠΕ60 ( 1. για την τοποθέτηση σε οργανικό κενό κατά τις μεταθέσεις –τοποθετήσεις –απόφαση ΠΥΣΠΕ 3961- 12/07/13- αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Δ/νσης : http://blogs.sch.gr/dipearg/. και 2. για τη μετέπειτα προσωρινή τοποθέτησή της με ΕΝΤΟΛΗ ΔΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ) για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους που αναγράφονται στα πρακτικά και για τους οποίους θα ενημερωθεί εγγράφως η εκπαιδευτικός με υπηρεσιακό σημείωμα.

Σε απάντηση των ερωτημάτων συναδέλφων εκπαιδευτικών ΠΕ60 για τη συγκεκριμένη ένσταση , η οποία απεστάλη από την ενδιαφερόμενη εκπαιδευτικό σε όλα τα νηπιαγωγεία του Ν. Αργολίδας σας αναφέρω τα εξής: 1) Η οργανική θέση η οποία δόθηκε στην εκπαιδευτικό , μετά από δική της αίτηση, έχει συσταθεί με την Δ4/412/29/06/1974 Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ 534.τ.7-7/7/94 και υφίσταται έως και σήμερα.  Το ΠΥΣΠΕ δεν καταργεί οργανικές θέσεις , αυτό γίνεται μετά από εισηγήσεις στελεχών εκπαίδευσης  με διαδικασία που ορίζεται από την εκπαιδευτική νομοθεσία και με απόφαση Υπουργού Παιδείας. Κατά συνέπεια , οι υπάρχουσες θεσμοθετημένες οργανικές θέσεις, άρα και τα οργανικά κενά που προκύπτουν σε αυτές , δηλώνονται κατά τη διενέργεια της βελτίωσης θέσης-τοποθέτησης σε οργανικό κενό εντός νομού. Η υπεραριθμία μπορεί να προκύψει οποτεδήποτε, αυτό όμως δεν σημαίνει αυτόματα κατάργηση οργανικής και μετακύλιση  εκπ/κού σε κατάσταση διάθεσης, γεγονός το οποίο είναι ευρύτατα γνωστό είτε έπειτα από προσεκτική ανάγνωση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας που βρίσκεται στα σχολεία μας, είτε μέσω ενημέρωσης από σημειώματα συνδικαλιστικών στελεχών που στέλνονται στις σχολικές μονάδες ή αναρτώνται σε εκπαιδευτικές ιστοσελίδες.
2) Οι Εντολές μετακίνησης που δίνονται από το Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ για την αντιμετώπιση αναγκών της υπηρεσίας, όπως αυτές προσδιορίζονται κάθε φορά από τις εγκυκλίους που αποστέλλονται σε κάθε Δ/ΝΣΗ, ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΣΠΕ παρά μόνο μετά από παρέλευση διμήνου, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος κι εφόσον δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους δόθηκαν.
Με εκτίμηση,

                                                                                           Δουράνου Αικατερίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print friendly